Shu Uemura’s Shusu Sleek voor droog, pluizig haar

Shu Uemura's Shusu Sleek line for Dry, Frizzy hair

Bekend om zijn innovatieve en hoogstaande producten, heeft Shu Uemura het weer voor elkaar gekregen met de Shusu Sleek Art of Hair lijn tegen droog en pluizig haar. Shusu is een traditionele Japanse weeftechniek, die resulteert in een uitzonderlijk zacht en glanzend type zijde: shusu zijde (ook bekend als satijnzijde).

Diepvoedend en hydraterend, bestrijdt deze reeks kroezig en onhandelbaar droge lokken, waardoor je haar superzacht en gezond wordt zonder het te verzwaren.

Het belangrijkste ingrediënt is zwarte komijnzaad olie, ook gekend als de olie van de farao’s, na te zijn gevonden in Toetanchamon’s graf. Reeds eeuwenlang gebruikt als een helende remedie, wordt het nog steeds een “wonder olie” genoemd. Naar verluidt “geneest het alles behalve de dood”, al doet het ook wonderen voor dood haar. Daarnaast stimuleert deze olie de haargroei door de haarfollikels te versterken, en het verzacht en voedt de haarschubben dankzij zijn hoge concentratie aan anti-oxidanten en essentiële vetzuren (omega 3, 6 en 9).

De volledige reeks is parabeen-vrij, en de silicoon-vrije shampoo reinigt grondig zonder het natuurlijke evenwicht van de hoofdhuid uit balans te brengen. Het bevat een uitzonderlijk hoge hoeveelheid kationische polymeren (deze zijn positief geladen polymeren met een gladmakend effect omdat ze zich vasthechten aan het negatief geladen oppervlak van je haar). Met andere woorden verbetert het de conditie van het haaroppervlak omdat de haarschubben minder snel gaan rechtstaan, waardoor statische elektriciteit afneemt en je haar meer gaat glanzen.

Hoewel de Shusu Sleek producten je haar niet uit zichzelf ontkrullen (alleen keratine behandelingen of agressieve chemische producten kunnen dit), zal je haar achteraf makkelijker te stijlen zijn, en indien je het liever naturel laat drogen, helpen de bestanddelen (zoals de hoge concentratie aan glycerine) bij het definiëren en hydrateren van je krullen, waardoor ze een onweerstaanbare veerkracht krijgen.

En dan heb ik nog niet eens gehad over hoe extreem lekker deze producten ruiken, of over hoe het de droogtijd van je haar aanzienlijke vermindert…

In een notendop: kwaliteit. Net als Shu Uemura’s legendarische wimperkruller. Want deze reeks heeft het allemaal: hydraterende, versterkende en gladmakende goedheid, verpakt in prachtige flessen die mooi zullen staan in elke badkamer.

Tip: wikkel een warme, vochtige handdoek rond je hoofd na het aanbrengen van het masker en laat 30 minuten inwerken. Hierdoor zal het masker makkelijker je haar binnendringen.

Verkrijgbaar in mijn favoriete kapperszaak Clientology Gent (en Antwerpen), waar het deskundige personeel je het perfecte product voor jouw haartype kan aanbevelen www.clientology.be

Summary
Review Date
Reviewed Item
Shu Uemura Shusu Sleek
Author Rating
4

Beauty Test Tube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *