Maskeer die wallen!

by Nezar Kadhem

by Nezar Kadhem

Al sinds mijn puberteit sukkel ik met wallen en donkere kringen onder de ogen, en dit veelvoorkomend probleem is dan ook een van de moeilijkste om effectief te bestrijden.

Een beter inzicht krijgen in de oorzaken ervan en een combinatie gebruiken van verschillende soorten behandelingen is essentieel als je het probleem degelijk wil aanpakken.

 

 

Bepaalde gewoonten veranderen is de eerste stap:

 • Het kan helpen om op je rug te slapen: slapen op je zij of buik kan namelijk vochtretentie onder de ogen veroorzaken (dit kan trouwens ook worden veroorzaakt door allergieën of nierproblemen).
 • Wees voorzichtig bij het verwijderen van make-up en wrijf niet te hard in je ogen: de huid onder de ogen is extreem gevoelig. Ga dan ook nooit slapen met make-up op, zodat je huid ‘s nachts kan ademen en je poriën niet verstopt raken.
 • Draag een geschikte zonnebril en gebruik genoeg zonnecrème.
 • Voeding: Vitaminen zijn essentieel: Eet veel fruit en probeer minder zout te consumeren (omdat zout een uitdrogend effect heeft). Bovendien kan ijzertekort een blauwachtige tint aan de huid geven.
 • Drink zoveel mogelijk water.

Crèmes:hydropeptide-eye-authority

 • Er zijn talloze oog-crèmes en serums op de markt , maar niets lijkt daadwerkelijk ook effectief wallen te bestrijden. Ik dacht alles al uitgeprobeerd te hebben: van natuurlijke remedies tot talloze luxe crèmes, serums en maskers van allerlei high-end merken, maar niets gaf me ooit een bevredigend resultaat. Meer dan hydrateren en wat straktrekken en verfrissen doen ze niet. Goed smeren en zoeken naar ingrediënten die wallen kunnen helpen bestrijden op lange termijn is dus de boodschap. Ik ben alvast fan van de Hydropeptide Eye Authority.
 • Bewaar je oog-crème in de koelkast: het zal langer meegaan en de koelende werking van de gel of crème zal je wallen extra helpen ontzwellen.
 • Bij het aanbrengen van de crème, breng je deze best aan met een binnenwaartse masserende beweging (vanuit de buitenste hoek van het oog naar beneden): dit heeft tevens een ontzwellend effect.

Make-up:

 • Breng je foundation aan.
 • Gebruik een concealer met een gele ondertoon om blauwe of paarse verkleuring te verbergen (omdat geel tegengesteld is aan blauw op het kleurenwiel zal het de blauwe tint neutraliseren).
 • De zwelling kan je verbergen door een concealer te gebruiken die 2 tinten lichter is dan je huidskleur en deze enkel aan te brengen op de schaduwen die de zwelling van je wallen creëren. Lang leve de kunst van optische illusie!
 • Werk voorzichtig af met een transparante poeder zodat alles mooi op z’n plaats blijft zitten.

Plastische chirurgie:

Als laatste redmiddel kan plastische chirurgie een optie zijn, maar effectieve behandelingen moeten nog worden uitgevonden als je’t mij vraagt. Mogelijkheden zijn: een onderste ooglidcorrectie (nadeel is natuurlijk de littekens), inspuitbare fillers (nadeel: is maar tijdelijk, er is een risico op het ontstaan van bultjes, en is relatief pijnlijk). Tenslotte kan laser helpen bij het verminderen van pigmentatie en is daarom doeltreffend in het bestrijden van verkleuring (maar is minder geschikt om zwelling tegen te gaan).

Heb je zelf nog tips? Laat dan gerust een comment achter!

 

 

Beauty Test Tube

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *