8 Tips tegen Cellulite

Cellulite (niet te verwarren met de huidziekte cellulitis): 8 op de 10 vrouwen krijgen er tijdens hun leven mee maken, of ze nu dik of dun zijn. De huidaandoening lijkt vooral genetisch bepaald te zijn, al kan een onevenwicht in je hormoonhuishouding ook een rol spelen. Het slechte nieuws: er is nog steeds geen wondermiddel gevonden dat cellulite permanent doet verdwijnen. Vergeet liposuctie en crashdiëten, die verergeren de zaak alleen! Er zijn enkele factoren die je wel in de hand hebt, op vlak van dieet, lichaamsbeweging en –verzorging. Hieronder lijsten we de meest effectieve tips op om sinaasappelhuid te verminderen.

Formation_of_Cellulite

 

  1. Gezonde voeding: We know, het aloude adagium, maar er schuilt waarheid in. Eet matig, en zorg dat je genoeg verse groenten, fruit en vezelrijke producten eet. Vermijd te veel zout, want dit zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt.
  2. Beweeg! Ruil de lift in voor de trap, neem vaker de fiets, we hoeven het niet meer te zeggen. De beste resultaten bereik je natuurlijk door enkele malen per week te gaan sporten. Een trainingsprogramma dat bestaat uit zowel cardio als krachttraining is ideaal.
  3. Drink meer water: Minstens 8 glazen water per dag, nog meer in de zomer of tijdens het sporten.
  4. Dry brushing: Voor het douchen grondig de bewuste zones bewerken met een zogenaamde dry brush lijkt effect te hebben, als je het dagelijks doet. Masseer steeds met draaiende bewegingen in de richting van je hart. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en gaat je huid strakker zitten.
  5. Koffie: Vreemd genoeg wordt koffie drinken aanzien als een absolute no-no. Uitwendig gebruikt, in de vorm van een zelfgefabriceerde scrub met koffiegruis, heeft het dan weer opmerkelijke resultaten. Meng de gebruikte koffie van je ochtendkopje (ach ja, eentje kan toch geen kwaad?) met honing en/of kokosolie en masseer het mengsel in onder de douche. Even laten inwerken en afspoelen. Een gladdere huid en op termijn een zichtbare vermindering van cellulite is je beloning.
  6. Omega-3: Er zijn aanwijzingen dat het toevoegen van extra omega-3 vetzuren aan het dieet cellulite kan wegwerken. Je vindt deze essentiële vetzuren in vette vis (zalm, sardines, heilbot), maar ook in tofu en lijnzaad(olie).
  7. (Essentiële) oliën: Natuurlijke oliën van berk, jeneverbes, rozemarijn en grapefruit zouden een positief effect op de bloedcirculatie hebben. Meng dagelijks wat van deze olie in je scrub of bodylotion en laat intrekken.
  8. Het hardere werk: Hardnekkige cellulite kan soms blijven kamperen op je dijen, hoe hard je ook sport en op je voeding let. Bij sommige schoonheidssalons en dermatologen kan je terecht voor behandelingen die iets ingrijpender zijn. Het nadeel is dat ook hier het resultaat niet gegarandeerd is, en dat je de behandelingen moet blijven volhouden. Lipomassage (Cellu M6) maakt de vetkussentjes los door middel van rollende bewegingen en zuigkracht. VelaShape werkt met infrarood licht en bipolaire radiofrequentie en belooft een zichtbare verbetering vanaf 6 behandelingen.
Summary
Article Name
8 Tips tegen Cellulite
Description
Er zijn enkele factoren die je wel in de hand hebt, op vlak van dieet, lichaamsbeweging en –verzorging. Hieronder lijsten we de meest effectieve tips op om sinaasappelhuid te verminderen.
Author

Beauty Test Tube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *